Msm v prahu

V kolikor ste iskali kakšen nasvet za bolj močne lase, nohte in lepšo kožo, ste zagotovo naleteli na kratico MSM. Kamorkoli pogledate imate v zvezi z lepoto recept, ki izgleda nekako takole: 1 žlička msm v prahu, 2dcl vode in sok polovice limone. Kaj je ta čudežni MSM, kako se ga uporablja in kako deluje?

MSM je kratica za metil sulfonil metan, kar je biološko aktivna oblika naravnega žvepla. Ne sliši se prav privlačno, toda MSM je nujno potreben za tvorjenje kolagena, ki je glavna sestavina hrustanca in vezivnih tkiv, kar pomeni, da pomaga tudi pri bolečih in otrdelih sklepih, največ pa ga najdemo v laseh in nohtih. Pravijo, da je poleg kisika, vode in soli četrti najpomembnejši element v človeški prehrani.

Po vsem tem vam je verjetno jasno, zakaj je tako priljubljen, kličejo ga celo lepotni mineral! Ker je nujno potreben za tvorjenje kolagena pomaga do bolj čvrste, napete, gladke in navlažene kože, ker je kolagen glavna sestavina hrustanca, pomaga pri težavah s sklepi, ker ga je največ prisotnega v laseh in nohtih pripomore, da so le-te bolj trdni in da hitreje rastejo. Poleg vsega tega pa moram omeniti še eno izjemno pozitivno lastnost: MSM v prahu povečuje sposobnost telesa, za izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa. Tako pomaga pri raznih vnetjih in oteklinah, pri bolečinah kot je revma, pa tudi pri utrujenosti in hormonskih neravnovesjih.

Če ste vegan se prav nič ne bojte, msm se pridobiva iz rastil in sicer pridobivanje poteka tako, da nastaja pri rasti alg v oceanih in izhlapi v oblake, nazaj na zemljo se vrne v obliki dežja in nahrani organizme na zemlji in se zato v visokih koncentracijah nahaja v rastlinah, ki so izpostavljene obilnemu deževju naprimer v travi. Pridobiva se ga skozi ekstrakcijo teh rastlin.

Kako se ga uporablja? Verjetno ste opazili, da se skoraj vedno meša z vitaminom C, zato torej sok limone. MSM in vitamin C v telesu namreč pogosto nastopata skupaj in vitamin C okrepi delovanje MSM-ja. Zato za uspešen in lep dan, vsak dan jutro začnite z mešanico mlačne vode, soka pol limone in žličko msm prahu.

msm v prahu

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *