Domač snickers

Lačen si čist drugačen. A vam je znano? Seveda, le kdo bi pozabil oglas za odlično čokoladno ploščico z arašidi Snickers. Če imate radi arašide, potem je za vas zanesljivo čokoladica Snickers zelo priljubljena. In dejansko se lahko že od ene nasitimo. Pa vendar, če upoštevamo njene sestavine, morda pa niso za nas najboljše, sploh v kombinaciji v kateri so. Sicer, če je ne uživamo vsakodnevno, nam je morda malo mar in s eužitku ne odpovemo.

Kakorkoli, obstaja pa tudi domača različica snickersa. Torej, zdrava domača alternativa Snickersa. Brez slabe vesti in iz popolnoma naravnih sestavin, si sedaj lahko privoščite tablico, katero ste morda prej zavračali, zaradi njenih sestavin. Priprava je tudi zelo enostavna, vzela vam bo le 15 minut, okus pa bo enkraten. Vse kar potrebujete je kakavovo maslo (170g), kokosov sladkor (110g), ¼ žličke himalajske soli in 240g ovsenih kosmičev. Zgornjo plast pripravimo iz arašidovega masla in sicer iz 175g temne čokolade ter 258g arašidovega masla.

Postopek je zelo enostaven. Stopljeni temni čokoladi dodamo arašidovo maslo. Vmes še stopimo maslo, dodamo sladkor, sol in ovsene kosmiče. Premešamo in malenkost pokuhamo (ne preveč, sicer lahko nastane gosta lepljiva snov). Mešanico z ovsenimi kosmiči damo v pekač, dodamo mešanico arašidovega masla s čokolado in ponovimo (plast ovsenih kosmičev in plast masla). Sladico pustimo počivati vsaj 2 uri v hladilniku ali pa kar čez noč.

Na koncu še jo narežemo na poljubne kose. Pravzaprav je zdrava domača alternativa Snickersa odličen način, da ugotovimo, da je lahko zdravo tudi odličnega okusa. In, da obstaja tudi zelo okusna hrana, popolnoma naravna in celo zdravju blagodejna. Morda smo se doslej upirali raznim dobrotam ob katerih so se nam cedile sline. Vsekakor pa lahko vedno poskušamo najti alternativo in uživati hrano, ki je hkrati odličnega okusa in še zdrava. Kombinacija, ki je vsekakor vredna vsakega našega truda.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *